Auteur: Eline de Vries - 13 mei 2022  van accountantkaart.nl

Alles wat je moet weten over het onderhouden van je tuin in de herfst

In de herfst verandert het weer en de omgeving om ons heen. Dit betekent ook dat er speciale aandacht nodig is voor het onderhoud van je tuin. Met de juiste zorg en aandacht kun je jouw tuin klaarmaken voor het koudere seizoen en ervoor zorgen dat deze er ook in de herfst op zijn best uitziet.

1. Bladeren opruimen

Een van de belangrijkste taken in de herfst is het opruimen van bladeren. Dikke lagen bladeren kunnen het gras verstikken en zorgen voor schimmelvorming. Gebruik een hark of bladblazer om de bladeren op te ruimen en houd je gazon gezond.

2. Snoeien van planten en struiken

Herfst is ook de tijd om planten en struiken te snoeien. Verwijder dode takken en snoei bloeiende planten om ruimte te maken voor nieuwe groei in het voorjaar. Zorg ervoor dat je de juiste snoeitechnieken gebruikt om de gezondheid van je planten te behouden.

3. Bescherm gevoelige planten

Sommige planten zijn gevoeliger voor kou en vorst dan andere. Zorg ervoor dat je gevoelige planten beschermt door ze te bedekken met een jute zak of speciale plantenhoes. Dit helpt om ze te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

4. Plant bloembollen voor het volgende seizoen

Herfst is het perfecte moment om bloembollen te planten voor een kleurrijke tuin in het voorjaar. Kies uit een verscheidenheid aan bloembollen zoals tulpen, narcissen en krokussen en plant ze in goed gedraineerde grond voor een prachtige bloei in het volgende seizoen.

5. Voed je gazon

Geef je gazon een boost met een goede bemesting in de herfst. Door je gazon te voeden, help je de wortels te versterken en zorg je ervoor dat het gras gezond blijft gedurende de wintermaanden. Kies een meststof die geschikt is voor de herfst en volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Conclusie

Met de juiste zorg en aandacht kan je tuin er ook in de herfst op zijn best uitzien. Door bladeren op te ruimen, planten te snoeien en te beschermen, bloembollen te planten en je gazon te voeden, zorg je ervoor dat je tuin klaar is voor het koudere seizoen en gezond blijft tot het voorjaar weer aanbreekt.